جمعه , فروردین ۳۱ ۱۴۰۳

اگر می خواهید باردار شوید ولی از کرونا می ترسید این مطلب بخوانید

به گزارش پل نگار،همه‌گیری کروناویروس جدید کووید-۱۹، یک وضعیت اضطراری در دنیا اعلام شده است و طبعاً زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری داشته‌اند در مورد همه چیز نگرانند، از اقدام به بارداری گرفته تا مراجعه به پزشک، خرید دارو و مدیریت اختلال و آشفتگی در محل کار! هرچند تحقیقات در مورد کووید-۱۹ همچنان در حال بررسی است.
آیا باید تلاش برای باردار شدن را به علت شیوع کووید-۱۹ به تأخیر انداخت؟
هرچند هنوز هیچ دلیلی برای دست برداشتن از تلاش برای بارداری وجود ندارد، اما داده‌های موجود واقعاً محدود است و پاسخ قطعی این پرسش را نمی‌دهد. به عنوان مثال، کارشناسان فکر نمی‌کنند که ویروس باعث نقص‌های مادرزادی شود یا خطر سقط جنین را افزایش دهد، اما هیچ‌کس هم با اطمینان نمی‌داند که آیا یک مادر باردار می‌تواند کووید-۱۹ را قبل از زایمان یا در طول آن به کودکش منتقل کند یا خیر. همچنین هنوز مدرکی در این مورد ‌که ویروس کرونا از طریق منی یا ترشحات واژن منتقل می‌‌شود یا خیر وجود ندارد، اما ویروس در مایع منی افرادی که به این بیماری دچار شده بودند یا در حال بهبود هستند، مشاهده شده است. برای اطمینان و تأیید این نکته که آیا ویروس کووید-۱۹ از طریق رابطه‌ٔ جنسی منتقل می‌شود یا خیر به تحقیقات بیشتر نیاز است.
آیااگر باردار شویدیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستید؟
اطلاعات موجود قلبی در مورد ویروس‌های تنفسی و بارداری می‌گوید، بارداری می‌تواند تغییراتی در سیستم ایمنی بدن ایجاد کند و این ممکن است شما را بیشتر مستعد عفونت‌های تنفسی ویروسی‌ کند، که ویروس کووید-۱۹ هم از این دسته است و اگر به این بیماری آلوده شوید، ممکن است در مقایسه با جمعیت عمومی ریسک بالاتری برای سخت‌تر بودن بیماری در صورت ابتلا داشته باشید. اما این اطلاعات همان یافته‌هایی است که در زنان باردار مبتلا به سایر عفونت‌های کروناویروس مانند سارس-کوو (SARS-CoV) و مرس-کوو (MERS-CoV)، یا سایر عفونت‌های تنفسی ویروسی مانند آنفلوانزا دیده شده است و بر اساس داده‌های محدودی که تاکنون وجود دارد، این موضوع که اگر باردار شوید، به طور قطع ریسک ابتلا به بیماری کووید-۱۹ هم در شما شدیدتر خواهد شد هنوز مشخص نیست.

از طرفی، با توجه به این موضوع که کووید-۱۹ اکنون در تمام دنیا وجود دارد، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) اعلام کرده است که تا اینجا هیچ مدرکی مبنی بر اینکه زنان باردار در مقایسه با جمعیت کلی، ریسک بالاتری برای ویروس داشته باشند، وجود ندارد، هرچند طبق نظر آکادمی متخصصان زنان و زایمان امریکا، زنان باردار باید یک گروه در معرض خطر تلقی شوند.

در هر صورت، اگر باردار شده‌اید، لازم است حتماً اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به عفونت، مانند شستن مکرر دست‌ها و پرهیز از ملاقات با افراد بیمار را بیشتر از دیگران جدی بگیرید و انجام دهید.

آیا کروناویروس روی بارداری اثر می‌گذارد؟
داده‌های موجود برای کووید-۱۹محدود است، اما آمار سقط جنین ناخواسته یا مرده‌زایی در زنان مبتلا به سایر عفونت‌های کروناویروس مانند سارس-کوو بالاتر از آمار مربوط به کل جمعیت نیست.

اما اطلاعات موجود این است که در دوران بارداری ابتلا به دیگر عفونت‌های تنفسی ویروسی، مانند آنفلوانزا با مشکلاتی مانند وزن کم در هنگام تولد و زایمان زودرس همراه بوده است و داشتن تب بالا در اوایل بارداری نیز ممکن است ریسک برخی نقص‌های مادرزادی هنگام تولد را افزایش دهد.

آیا می‌توانم کروناویروس را در طول بارداری یا زایمان به کودک منتقل کنم؟
گزارشی وجود دارد از تعدادی نوزاد متولدشده از مادران مبتلا به کووید-۱۹ که در آن گفته شده تست کرونای این نوزادان مثبت شده است، اما خبر خوب اینکه همهٔ آنها حالشان خوب است و طی یک هفته عاری از علائم شده‌اند، از جمله نوزادی که زودرس به دنیا آمده بود. اما در مورد نوزاد مبتلا به کووید-۱۹ که در امریکا فوت شد، هنوز اطلاعات کاملی در مورد علت اصلی مرگ در دست نیست.

همه می‌دانیم که اطلاعات و یافته‌های دانشمندان و کارشناسان در مورد بیماری کروناویروس کووید-۱۹ روزانه در حال تغییر و کامل شدن است.

نویسنده:طاهره شاکرمی

انتهای پیام/

درباره‌ی polnegar

حتما ببینید

بازدید مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس لرستان از یادمان شهدای گمنام پلدختر

به گزارش پل تگار،سرهنگ محسن رشیدی مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس لرستان از یادمان شهدای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *