حشمت الله امان الهی پل نگار اظهار داشت: میزان تسهیلات پرداختی وام ازدواج در شش ماهه ابتدای سال از بین ۲۰ هزار ۹۲۱ متقاضی دریافت وام ازدواج، میزان تسهیلات پرداختی ۱۳ هزار و ۶۱۶ نفر بوده است؛ هفت هزار و ۳۰۴ نفر نیز در صف گرفتن تسهیلات هستند که این میزان نسبت به شش ماهه ابتدای سال ۹۹ رشد داشته است، طبق آمار در سال ۹۹، ۱۶ هزار و ۴۰۲ متقاضی داشتیم که از این میزان ۱۰ هزار و ۹۰۸ فقره پرداختشده بود و پنج هزار و ۴۹۴ مورد از آنها در صف انتظار بود.
وی بابیان اینکه میزان متقاضیان دریافت تسهیلات وام ازدواج در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ نزدیک به چهار هزار نفر افزایش داشته است، افزود: افزایش متقاضیان تسهیلات وام ازدواج در سال جاری نسبت به سال قبل به معنای افزایش ازدواج در جوانان نیست بلکه ممکن است تعدادی از متقاضیان دریافت تسهیلات از سال قبل به امسال ارجاع دادهشده باشند، یعنی در ششماهه اول سال ۱۴۰۰، ۳۲ هزار متقاضی برای تسهیلات داشتیم، ۲۰ هزار متقاضی از آنها متقاضی جدید هستند، ۱۳ هزار مورد از آنها پرداختشده و هفت هزار نفر در صف انتظار قرار دارند.
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان بابیان اینکه جایگاه سیزدهم را در پرداخت تسهیلات در کشور داریم، عنوان کرد: در شهریورماه جلسهای را با شورای سیاستگذاری بانک ها داشتیم که طی آن متوجه شدیم تعدادی از بانکها برنامه بسیار خوبی برای پرداخت تسهیلات ازدواج به جوانان دارند، ولی برخی دیگر از بانک های خصوصی و دولتی عملکرد قابل قبولی در این راستا ندارند و ضعیف هستند.
وی تصریح کرد: در این زمینه مصوب کردیم شورای برنامهریزی بانکها جلسهای با کمیته استانداری بگذارد و این جلسه را حلوفصل کند و نتایج را به ما ارجاع بدهد، جلسه بعدی قطعاً در خصوص پرداخت وامها پیگیر نتیجه نهایی آن خواهیم بود.
امان الهی گفت: ما متولی رصد و پیگیری برنامههای حوزه جوانان هستیم، جوانان قشر مهمی از جامعه هستند که نیازها، مشکلات و درخواستهای زیادی از جمله ازدواج، اشتغال، رفاه، اوقات فراغت و مشکلاتی چون آسیبهای اجتماعی و اعتیاد دارند، امسال چهار مرکز مشاوره ازدواج را تشکیل پرونده داده و به وزارت ارسال کرده ایم این مراکز مشاوره ازدواج و تعالی خانواده میباشند که از این چهار مرکز، سه مرکز از آنها موفق به گرفتن مجوز شدهاند و میتوانند درخصوص افزایش ازدواج و جلوگیری از طلاق بسیار کمک دهنده باشد.
وی خاطرنشان کرد: شیوع کرونا یک مقداری بر بحث افزایش ازدواجها موثر بوده است، طبق آمارهایی که مشاهده میکنیم شاهد رشد ازدواج در این مدت کرونا هستیم و در برخی موارد عدم برگزاری مراسمات باعث تسهیل ازدواج جوانان شده است.
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان خاطرنشان کرد: سن ازدواج در همه کشور در حال افزایش است و این موضوعی نیست که توسط اداره کل یک استان حلوفصل شود بلکه نیاز به سیاستگذاریهای کلان دارد؛ بحث هزینههای ازدواج، هزینههای جانبی و برنامههای فرهنگی همگی تأثیرگذارند و نیاز به برنامهریزیهای کلان دارد که به صورت کشوری باید پیگیری شوند و در اختیار یک استان نیست که مدیرکل یک استان بتواند آنها را حلوفصل کند. سال گذشته بیش از ۱۰۰ کارگاه ازدواج برگزار کردیم و امسال نیز بیش از ۱۰ کارگاه در ابتدای سال برگزار کردیم و امیدواریم اقدامات موثری صورت گیرد.
انتهای پیام/