جمعه , آذر ۲ ۱۴۰۳

استرس در دوران بارداری به مغز نوزاد متولد شده آسیب می رساند؟

به گزارش  پل نگار ،براساس مطالعه استرسی که یک زن در دوران بارداری احساس می کند، می تواند بر روی رشد مغز کودک متولد شده تاثیر بگذارد.

جنین مادران باردار با سطح اضطراب بالاتر، احتمالا ارتباط ضعیف تری بین دو ناحیه مغز درگیر در عملکردهای اجرایی و شناختی بالاتر و ارتباط قوی تر بین قسمت های مغز متصل به کنترل های عاطفی و رفتاری دارند.

امروز با استرس های مزمن زندگی می کنیم که این استرس‌ها باعث می شود غده هیپوفیز و غده فوق کلیه با هورمون های “مبارزه یا گریز” بدن را غرقاب کند که این مواد شیمایی شامل هورمون استرس کورتیزول توانایی عبور از سد جفت بین مادر و نوزاد را دارند.

ارتباط بین استرس و رشد مغز جنین به ویژه برای زنانی که در طی همه گیری کرونا باردار هستند، نگران کننده است . زیرا تحقیقات نشان داده استرس برای زنان باردار در دوران کووید ۱۹ دو و حتی سه برابر شده است.

مطالعات منتشر شده دیگری نیز وجود دارد که گزارش می کنند زنان باردار میزان استرس بسیار بالایی را در طول بیماری همه گیری کرونا از خود به نمایش گذاشته اند.

واقعا مهم است که ما به زنان باردار هشدار دهیم که استرس زیاد ممکن است در رشد کودکان آنها تاثیر داشته باشد به همین دلیل است که ما آنها را به سمت منابعی هدایت می کنیم که بتواند به آنها کمک کند تا استرس خود را در این بیماری همه گیری و بعد از آن مدیریت کنند.
استرس، اضطراب و افسردگی مادران باردار را با مشکلات اجتماعی، عاطفی و رفتاری فرزندان آنها در سنین بعدی مرتبط دانسته است.

مطالعات بالینی نقایص عصبی رفتاری مانند اختلا در هماهنگی حرکتی، واکنش های احساسی بالاتر و تاخیرهای زبانی را در کودکان متولد شده از مادران استرس دار را نشان داده است.
میزان بالای استرس در دوران بارداری، بیوشیمی مغز کودک و رشد هیپوکامپ را مختل می کند که بر روی یادگیری و احساست کودکان موثر خواهد بود.

استرس همچنین با زایمان زودرس ارتباط دارد. براساس تحقیقات، زنانی که در طی ماه ها و حتی سال ها قبل از بارداری احساس خستگی و عدم توانایی در زندگی را داشتند، بارداری کوتاه تری نسبت به سایر زنان داشته اند.

نوزادان نارس در هنگام تولد و حتی دیرتر، در معرض خطر عوارض جانبی بیشتری نسبت به نوزادانی هستند که دیرتر متولد می شوند که از جمله آنها می توان به ناتوانی در رشد و مشکلات جسمی آنها اشاره کرد.

مطالعات نشان می دهد که استرس مادر حتی قبل از بارداری می تواند طول تلومرهای کودک (ساختارهای ترکیبی DNA که در نوک کروموزوم های ما که مسئول حفاظت از سلول های ما در هنگام پیری است) را کاهش دهد که اگر این تلومرها کوتاه شوند خطر بیشتر بیماری های قلبی، سرطانی و مرگ های زودرس را به همراه خواهد داشت.

نویسنده:طاهره شاکرمی

انتهای پیام/

درباره‌ی polnegar

حتما ببینید

تغذیه مناسب مساوی با سلامتی در ماه رمضان/در زمان افطار و سحر چه بخوریم؟

به گزارش پل نگار،در هنگام افطاری با توجه به اینکه ساعت‌ها فرد روزه بوده است، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *