جمعه , آذر ۲ ۱۴۰۳

سکونت در روستای احمد آباد معمولان روی ریل تناقض گویی/مسئولین پلدختری و استانی مصالحه مردمی کنند

به گزارش  پل نگار ، طی روزهای اخیر کلیپی از عدم توجه مسئولان نسبت به زندگی کپرنشینی حدود ۳۰ خانوار از اهالی روستایی در نزدیکی روستای «احمد آباد» از توابع میان کوه شرقی بخش معمولان پلدختر، مبنی بر محرومیت آنها از داشتن هرگونه زیرساخت و خدمات آب، برق، تلفن و… و عدم صدور مجوز از سوی دولت برای ساخت و ساز و جابجایی آنها پخش شده که در شهرستان پلدختر برای آگاه شدن از جزئیات و کم و کیف قضایا به این محل رفته و پای سخنان اهالی نشسته است که ماحصل این گفت و گو در پی می‌آید.

زندگی ۳۰ خانوار پلدختر در خانه‌های گِلی

نورخدا اسدی یکی از اهالی این منطقه  اظهار داشت: حدود ۳۰ خانوار هستیم که از سال ۱۳۳۷ از ابتدا به صورت سیاه چادر در روستاهای «دولگز رجبعلی»، «کلکزا» در نزدیکی روستای «احمد آباد» به صورت پراکنده سکنی گزیده‌ایم.

وی گفت: منازل مسکونی ما به صورت گِلی بود که در سیلاب فروردین ماه ۱۳۹۸ تخریب شدند و ما هم اکنون در خانه‌های کپری زندگی می‌کنیم که به واسطه همین امر خود و فرزندانمان در مشکلات و مضیقه فراوانی هستیم.

ماجرای ضدونقیض خانه‌های گلی و کپری در پلدختر/ مسئولان تدبیر کنند!

اسدی افزود: ما به واسطه بی خانمانی از هرگونه خدمات آب، برق، تلفن و سایر زیرساخت‌ها بی بهره ایم و در فصول مختلف سال از جمله فصل گرما بدون وسایل سرمایشی خنک کننده مانند کولر و یخچال و به سختی زندگی می‌کنیم.

وی یادآور شد: در فصول سرد سال نیز بدون بخاری و در بارندگی‌ها با خانه‌های پلاستیکی و کپر در فلاکت و بدبختی زندگی می‌کنیم، اما با این حال دولت تنها به خاطر اعتراض چند نفر به ما مجوز ساخت و ساز نمی‌دهد.

اجازه ساخت خانه به ما نمی‌دهند

خدا آفرین اسدی یکی دیگر از اهالی این منطقه اظهار داشت: دو سال پیش زمینی در نزدیکی محل اسکان خودمان با هزینه ساکنان با کمک ماشین آلات مخصوص مسطح کردیم که به دلیل همجواری با رودخانه و لوله شرکت گاز موفق به گرفتن مجوز ساخت و ساز نشدیم.

وی افزود: زمین دیگری در جای دیگر تهیه و خریداری کردیم و علی رغم این‌که مدت دو سال است به اداره‌های مربوطه و استانداری لرستان درخواست مجوز ساخت داده‌ایم اما تاکنون موفق به اخذ آن نشده‌ایم.

ماجرای ضدونقیض خانه‌های گلی و کپری در پلدختر/ مسئولان تدبیر کنند!

اسدی اضافه کرد: این در حالی است که اهالی حتی حاضر هستند بدون دریافت هرگونه تسهیلات بانکی با هزینه شخصی، منازل خود را احداث کنند، اما متأسفانه زن و بچه‌های ما همچنان بدون توجه مسئولان در سختی، مشقت و مرارت بدون خانه مسکونی زندگی می‌کنند.

محروم مانند فرزندانمان از درس و مدرسه

خدا کریم اسدی یکی دیگر از اهالی این منطقه  اظهار داشت: شغل اهالی این منطقه کشاورزی و دامداری است که به خاطر خشکسالی توان و امکان کوچ برای آنها وجود ندارد.

وی افزود: علی رغم تهیه زمین مناسب اما معلوم نیست فرماندار پل دختر روی چه حساب و دلیلی از صدور مجوز توسط اداره منابع طبیعی پلدختر برای ساخت و ساز ممانعت می‌کند.

اسدی اضافه کرد: فرزندان اهالی سرگردان این روستا به خاطر عدم رضایت فرماندار پلدختر برای صدور مجوز ساخت و ساز از درس و مدرسه محروم هستند و این همه فشار و عدم توجه به وضعیت اسفبار آنها به طور قطع موجب نارضایتی است.

ماجرای ضدونقیض خانه‌های گلی و کپری در پلدختر/ مسئولان تدبیر کنند!

اعتراض ۳۰ نفر به ساخت و ساز در روستا

اسماعیل سعیدی فر رئیس اداره منابع طبیعی پلدختر گفت: ۲۰ نفر از اهالی روستای «احمدآباد» از توابع بخش معمولان این شهرستان با ارائه رونوشت نامه‌ای از بخشداری معمولان متقاضی مجوز برای ساخت و ساز از منابع طبیعی پلدختر شدند.

وی عنوان کرد: ۳۰ نفر در اعتراض به این نامه با مراجعه به استانداری و حوزه مدیرکل امور روستایی لرستان در نامه‌ای برای جلوگیری از مشکلات اجتماعی و خودداری از نزاع، خواستار ممانعت از انتقال روستا شدند، که به فرمانداری پلدختر ارجاع شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی پلدختر افزود: فرمانداری بر اساس سلسله مراتب، روی نامه مدیرکل امور روستایی رونوشت زده و با ارسال آن برای اداره‌هایی مانند بخشداری معمولان، جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن و منابع طبیعی پلدختر، خواستار ممانعت از پاسخ گویی به این نامه شده است.

ماجرای ضدونقیض خانه‌های گلی و کپری در پلدختر/ مسئولان تدبیر کنند!

هر گونه ساخت و ساز باید زیر نظر بنیاد مسکن صورت بگیرد

سعیدی فر گفت: این اداره در سلسله مراتب باید ابتدا بر اساس قانون، پیش از نامه بخشداری، ابتدا به درخواست و نامه استانداری و فرمانداری به عنوان دولت توجه کند
و پاسخ گو باشد.

وی افزود: بر اساس قانون متقاضیان انتقال روستا و احداث مسکن باید قبل از هر اقدام، به بنیاد مسکن استان مراجعه کنند و سپس این بنیاد از منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان درخواست زمین کند.

رئیس اداره منابع طبیعی پلدختر یادآور شد: هرگونه تغییر و تحول لازم باید برابر قانون با کار کارشناسی و زیر نظر بنیاد مسکن با تهیه نقشه‌های لازم، اجرای طرح هادی و قطعه بندی مناسب منطقه و کوچه، خیابان، برق، آب، گاز، فضای سبز، اماکن آموزشی و بهداشتی، منطبق با جانمایی مناسب تحویل اهالی شود.

سعیدی فر افزود: هر شخصی یا جماعتی سرخود نمی‌تواند برای ساخت و ساز روستا به صورت دلبخواهی و به دور از اجرای قوانین، درخواست احداث روستا کند.

ماجرای ضدونقیض خانه‌های گلی و کپری در پلدختر/ مسئولان تدبیر کنند!

وی گفت: ساخت منازل از نظر جانمایی شرق، غرب، شمالی یا جنوبی و اجرای زیرساخت‌ها باید بر اساس کار کار شناسی و با متراژهای حساب شده باشد.

توضیحات روابط عمومی فرمانداری پلدختر

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که روابط عمومی فرمانداری پلدختر در توضیحاتی در این رابطه اعلام کرده است: در خصوص خانه‌های کپری که اخیراً در فضای مجازی بنام روستای «احمدآباد» بخش معمولان دست به دست شده به اطلاع می‌رساند روستای «احمدآباد» از توابع دهستان میانکوه شرقی بخش معمولان با جمعیت ۱۵۰ نفر و ۴۵ خانوار دارای دهیاری، شورای اسلامی، آب، برق و مدرسه بوده و هیچ مشکلی ندارد.

لازم به ذکر است تعداد چهار خانوار که قبلاً در روستای «دولگز رجبعلی» بخش معمولان سکونت داشته‌اند به علت اختلافات محلی از پاییز سال گذشته به نقطه‌ای نزدیک روستای «احمدآباد» نقل مکان و به صورت کپری ساکن می‌شوند که این نقطه فاقد کد سکونت گاهی می‌باشد.

همان طوری که افراد در فیلم پخش شده در فضای مجازی اشاره دارند نقطه مورد نظر به علت همجواری با رودخانه فصلی و خط لوله شرکت نفت و همچنین قرار گرفتن در اراضی ملی با ممانعت اداره منابع طبیعی مواجه می‌شوند که نهایتاً اقدام به خرید زمین در فاصله یک کیلومتری نقطه فعلی می‌نمایند.

زمین جدید نیز در اراضی ملی واقع شده و اداره منابع طبیعی مجدداً مانع ساخت و ساز می‌شود، علاوه بر این معارضات محلی نیز مزید بر علت شده است.

لذا پیشنهاد می‌شود افراد مذکور از طریق مسئولین محلی در راستای اصلاح ذات البین و رفع کدورت و بازگشت به روستای محل سکونت اولیه (دولگزرجبعلی) اقدام یا جهت اخذ کد سکونت گاهی در منطقه‌ای جدید که از لحاظ قانونی و معارضات محلی منعی نداشته باشد اقدام نمایند.

به نظر می‌رسد اظهارات مردم و مسئولان مختلف در رابطه با این مشکل بسیار ضد و نقیض است، انتظار می‌رود متولیان امر با تشکیل جلساتی و بررسی همه جانبه موضوع برای رفع این مشکل چاره اندیشی کنند.

انتهای پیام/

درباره‌ی polnegar

حتما ببینید

برنامه های جشن غدیر به صورت باشکوه در پلدختر برگزار می شود

،احسان علی پوری در جلسه شورای اداری پلدختر که با محوریت هماهنگی جشن های دهه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *